Nadi, napsala jsi to dobře
Nadi, napsala jsi to dobře. Co se týká to kváskového nikoliv kvasnicového/kynutého chleba. Ten kvásek je vlastně řízené "zkažení" mouky. Kdy bakterie, které mouka díky rozemletému zrnu obsahuje, jakoby "natráví" právě tu mouku. Která v kombinaci s vodou začne právě kvasit. A pro to, že je ta mouka v kvásku a i následném těstě jakoby předtrávená těmi bakteriemi, tak je to pro tělo lepší. Už si to nepamatuju přesně, jak to psaly na jakési web stránce, ale psali tam něco v tom stylu, že ty bakterie rozkládají škroby=cukry na jednodušší a pro tělo lépe stravitelné. Jestli máš profil na FB, najdi si skupinu "Ňamky ze zahrádky", tam jsou fandové na jakékoliv vaření a nebo pak "PečemPecen.cz" - taky jsou velmi zkušení domácí pekaři.
Naposledy oživil Anonymous v úte črc 13, 2021 3:46 am
|